2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Bu baplar, yangın alarmı verildiğinde yahut yangın kaçış yolları kullanıldığında açılabilen ve yangın sırasında insanoğluın çabucak hariçya çıkmasını sağlayan özel olarak tasarlanmış kapılardır.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara uygun şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın bapsı, dünyaarı esaslı açılacak şekilde kullanılır.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Hamiş: Haberde adı geçen şirket isimleri ve yangın bapsı fiyatları, referans olarak kırlmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarış kabilinden faktörlere bentlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın elan faik bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceği dair hemfikirler.

Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik maddeleri ihtarnca yapılan düzenlemelerin yerı saf, tüm yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği  gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.

Yangın ve acil keyfiyet anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da söylem edilen bu karakol bazı modellerde Yangın Kapısı olağan kapı koluna misil. 

Fevkda görev düz özellikler; yangın baplarında konum alan yöntem özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının hariçya sızmaması dair önlem allıkınmış olacaktır. Özellikle yangın mümkünlığı yüce olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının arazi alması da zorunu kılınmıştır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının üstı düzen otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın kapıları camlı olur.

Binalarda belli standartlarda belde alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Tüm yangın kasası ve kanatları faik lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonrasında bünyelabilecek sıva tamiratı ve boya fiilleri sayesinde baplar muhatara görmez.

Dolgu kullanılarak kapı tehiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolayca açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mahir personelimiz tarafından kaleme kızılınan bu yazımızda;

Report this wiki page